Ai născut de curând și nu știi când ar trebui să scoți bebelușul la plimbare? Oare sunt benefice razele de soare sau aerul proaspăt și răcoros, cum e cel de iarnă? Urmează să te muți în Greenfield și te întrebi când și unde ar fi ideal să-ți plimbi bebelușul? Avem răspunsuri la toate aceste întrebări.

Am trecut de vremea când credința populară spunea că nou născuții ar trebui să stea în casă cât mai mult, protejați de aerul rece de afară și de privirile curioșilor. Singura regulă de care ar trebui să ții cont este să scoți bebelușul la "prima plimbare în lume" atunci când te simți pregătită, dacă nu ai avut nicio problemă de sănătate și dacă ți-ai revenit după naștere. 


Un bebelus nu este din porțelan, desi așa ar părea, dar acesta este totuși mai sensibil față de un adult, iar sistemul lui imunitar nu este la fel de puternic. Iată de ce ar fi bine totuși să eviți zonele prea aglomerate și mijloacele de transport în comun. De ce? Viroze, mirosuri puternice, condiții precare, microbi. 


Aleile liniștite dintre blocuri sau parcurile de lângă casă, sunt locurile ideale de plimbare. Iar pentru cei care locuiesc în Greenfield, recomandăm aleile din complex, cele care duc la locuri de joacă și cele din apropierea pădurii.  

Indiferent de anotimp, nu îți faci griji pentru temperatura scăzută, bebelușul se va descurca excelent, dacă este îmbrăcat adecvat. 

În funcție de anotimp, poți ieși afară cu bebelușul, chiar și iarna. Câte 10 minute pe zi pot fi de ajuns pentru a simți aerul curat al iernii sau primii fulgi de zăpadă. 


Primăvara sau toamna evită însă ieșitul în ploaie, pe vânt puternic sau pe ceață.  


Vara pare cel mai ofertant anotimp din punct de vedere al plimbărilor: în afară de temperaturile maxime, între orele 12 și 16, dimineața și după-amiaza sunt perioadele ideale pentru plimbări. Favorabile plimbărilor. 

Cu toate acestea, pielea sensibilă a bebelușului este bine să nu stea prea mult în soare direct perioade îndelungate, așa că îți recomandăm o plimbare la răsărit sau la apus. Pădurea Băneasa și răcoarea oferită de aceasta, chiar și în zilele călduroase de vară, sunt un avantaj al locuitorilor din Greenfield, care pot ieși la plimbare cât e ziua de lungă.   


Pe timp de vară, vremea potrivită pentru plimbare este dimineața, între orele 9:00 - 11:00. Iar seara, după ora 18:00, o ieșire la aer curat este binevenită. 


Pe timp de iarnă, orele ideale pentru plimbare sunt între 10:00 și 16:00. După ora 12:00 vremea este și mai prietenoasă, iar o siestă este mereu plăcută. După această plimbare, bebelușul va avea și poftă de mâncare, iar o plimbare la această oră îi va face bine și mamei.  

Oricum ar fi, dacă bebelușul este foarte mic, chiar dacă ai condițiile perfecte de vreme, nu este  recomandat ca bebelușul să fie plimbat mai mult de 30 de minute. Dacă este mai mare (și a trecut de 9 kg), nu îl plimba mai mult de o oră.  


Orice ieșire în natură trebuie să fie o bucurie pentru copil, dar și pentru părinte, așa că nu îl sufoca cu prea multe haine, chiar dacă e mai frig. 

Din perspectiva părinților, Greenfield poate fi opțiunea ideală pentru a-ți întemeia o familie. Cartierul este înconjurat de 900 HA din Pădurea Băneasa, ceea ce  înseamnă o temperatură puțin mai scăzută pe timp de vară și aer mai curat, mai proaspăt, departe de agitație și aglomerație.