În prezent, în București, sunt înregistrate 1.381.620 mașini, cu 4,64% mai multe, comparativ cu anul 2017. Sunt cartiere unde problema locurilor de parcare este foarte acută, iar infrastructura și cartierele construite înainte de anii 1990, nu prevedeau atât de multe locuri de parcare, încât să asigure suficient spațiu pentru toate vehiculele care circulă acum pe străzile capitalei.  


Cum numărul mașinilor din București este în continuă creștere, unul dintre aspectele din ce în ce mai importante în alegerea unui cartier este posibilitatea de a cumpăra un loc de parcare, împreună cu noua locuință. 


Dezvoltatorii actuali iau în considerare această problemă a urbei, drept urmare noile apartamente vin cu locuri de parcare dedicate. În sectorul 1, Greenfield este unul dintre cartierele în continuă dezvoltare, ce are disponibile la vânzare apartamente cu 2, 3 și 4 camere, alături de locuri de parcare dedicate. Pentru cei ce lucrează în zona de Nord, apropierea de locul de muncă este esențială și este posibilă prin alegerea unui apartament în proximitate.  


Încă din faza de dezvoltare a proiectului si, ulterior, la vânzare este luată în considerare această problemă a locurilor de parcare. De aceea, în Greenfield, un apartament cu 2 camere se vinde cu 1 loc de parcare propriu (de la 71.500 euro + TVA), iar un apartament cu 4 camere se vinde împreună cu 2 locuri de parcare (de la 112.500 euro + TVA).  


Pe lângă locurile de parcare dedicate rezidenților, s-au luat în considerare și vizitatorii cartierului: aceștia pot lăsa mașina la locul de parcare de la intrarea în complex, în zona special destinată vizitatorilor. Ideal este ca rezidenții din Greenfield să nu se bazeze pe faptul că își pot lăsa aici mașina, și să evite cumpărarea unui loc dedicat. 


4.500 de locuitori sunt în prezent în Greenfield. Cartierul este ales de cei ce-și doresc alt stil de viață, mai multă siguranță, un spațiu sigur, sănătos și armonios în care să își crească copiii, totul într-o comunitate de oameni cu care împart aceleași valori.  


Rezidenții Greenfield apreciază apropierea față de Pădurea Băneasa, liniștea, aerul curat, bucuria de a avea o parte de natură atât de aproape de casă, dar și responsabilitatea de a avea grijă de ea și de a se implica în protejarea și îmbunătățirea mediului înconjurător. 


Cei care aleg acest cartier sunt de obicei familii ce dețin o mașină personală și, fie își doresc un copil, fie au deja unul sau doi copii. Avantajul în acest cartier este că apartamentele se vând împreună cu unul sau două locuri de parcare dedicate. 


Indiferent că ai un loc de parcare propriu, că locuiești în Greenfield sau în București, este necesar să fii un șofer civilizat și să respecți câteva reguli nescrise, dar de minim bun simț. 

Spre exemplu, dacă ești obligat de împrejurări (o anumită urgență) să parchezi pe locul altcuiva, fă bine și lasă un bilețel cu numărul de telefon la care poți fi contactat. Ideal ar fi să fie însoțit și de un „Scuza-mă, te rog!”.

 

Tot în situații de urgență, când ești nevoit să parchezi în altă parte decât locul tău, ai grijă:  să nu blochezi o intrare într-o curte, să nu blochezi intrarea în bloc, în caz de urgență să se poată trece ușor pe lângă mașina ta, să nu ocupi spațiul pietonilor. 


Știm că primești musafiri, dar pentru a nu-ți supăra vecinii, informează-ți vizitatorii despre normele cartierului și direcționează-i să parcheze pe locurile de parcare dedicate. În acest fel, respecți normele unei comunități civilizate. 


În Greenfield, scapi de acest stres zilnic și găsești o mulțime de motive frumoase să te întorci acasă și să te relaxezi, aproape de natură, la aer curat, alături de vecini optimiști și responsabili. Hai să vezi oferta de locuințe!