A avut loc mult visata nuntă, iar de atunci stai împreună cu el și cu socrii. Sunt simpatici și prietenoși, dar să stai cu ei sub același acoperiș în fiecare zi nu e tocmai cum ai visat. Acum câteva luni, mutatul cu socrii până reușiți să strângeți avansul pentru propriul apartament părea cea mai bună idee din lume. Acum nu mai pare deloc așa.  

Ideal ar fi să aveți propriul loc, propria casă, în care să puneți împreună bazele noii familii, fară alte interferențe. Iar pentru asta, vă invităm să vedeți apartamentele de 2 camere, 3 și 4 camere din Greenfield, un cartier verde și responsabil din Nordul Bucureștiului. 

Drumul împreună este la început, pe parcurs s-ar putea să fie cu ceva emoții, să aveți și diverse obstacole, dar important e să treceți peste ele împreună. 


Primul an de căsătorie este unul foarte important. A fost denumit de către terapeuți drept "anul cimentului umed", pentru că este perioada în care ambii membri ai unui cuplu își dau seama cum să trăiască că parteneri fără să se blocheze, fără a dezvolta obiceiuri proaste, care i-ar putea despărți în timp. Primul an este ideal pentru a stabili modele bune și moduri de a fi împreună, care ar trebui să continue pentru restul căsătoriei tale.  

Ce poți să faci pentru a te asigura că ai un început bun în doi, fie el de căsătorie sau de simplă relație care încă nu a fost oficializată? 


Începe prin a face dintr-o simpla casă, acasă

Creează un spațiu în care voi doi să petreceți cât mai mult timp împreună, iar asta înseamnă fără socrii/părinți. Doar voi doi într-o locuință care să nu se simtă ca un hotel/birou în care ajung seara acasă două persoane. Creează un spațiu confortabil și cozy. Poți începe prin decorarea cu pături, lumânări și elemente care vă plac și vă fac să vă simțiți confortabil. 

Cine spune că trebuie să uiți de momentele romantice? 

Depune constant eforturi pentru a-ți cuceri partenerul. Acasă, nu petrece tot timpul în cele mai confortabile haine. Și, poate cel mai important, uită de telefon și de social media și acordă-i timp partenerului tău! 

Nu toate zilele sunt roz și perfecte! 

Vorbiți despre defecte, imperfecțiuni și lucrurile care vă deranjează. Mulți ar zice că mariajul/traiul în doi e că un mers pe jos plăcut și liniștit. Am zice că e mai degrabă ca un maraton montan, în care în unele zile va trebui să treceți peste diferite obstacole, să ajungeți în vârf de munte, după care să o luați repede la vale. Nu o să iasă totul perfect, așa că nu ar trebui să vă faceți prea multe griji în această privință. Important e să treceți ușor peste probleme, să nu adormiți supărați și să aveți și spațiu pentru a vă retrage în propria cochilie atunci când este nevoie. Iar aceste lucruri nu le vei putea face în ritmul cuplului vostru, atunci când locuiți cu socrii sau, în unele cazuri, să împărțiți un apartament închiriat, cu un alt cuplu.

Focus pe pozitiv, nu pe negativ

Să te plângi despre toate lucururile pe care le face partenerul tău, nu este cea mai bună idee și nu te ajută cu nimic. Ba mai mult, îți menține starea de supărare. Așa că înainte să îl judeci constant, nu uita să îi apreciezi și părțile bune. Și dacă tot le vezi, spune-i și lui/ei aceste lucruri și mulțumește-i pentru toate lucrurile frumoase și surprizele pe care le face. 

Continuați să învățați, să creșteți și să încercați lucruri noi împreună

Cum poți păstra emoția de la început, într-o căsnicie sau într-un cuplu? Răspunsul este relativ simplu: continuați să vă aventurați în diverse activități, așa cum făceați la început. Aventura, noul, asumarea de riscuri, încercarea diverselor activități pot declanșa eliberarea de dopamină în creier. 


Alegerea unei locuințe vă poate aduce multe emoții și bucurii, așa că vă așteptăm într-o zi frumoasă de toamnă să vedeți ce apartamente avem disponibile și să alegeți o casă, care să devină acasă, în cartierul înconjurat de pădure.