Cmpania unui câine este una dintre micile bucurii ale vieții. Efectele unei zile lungi și obositoare dispar ca prin magie atunci când intri în casă și ești întâmpinat de un prieten blănos care îți sare bucuros în brațe și te umple de bucurie și energie pozitivă.  

Dacă ești unul din fericiții locuitori din Greenfield, știm că și prietenului tău patruped îi place să alerge prin pădure, dar mai știm și că tare bine i-ar prinde și puțină socializare cu ceilalți căței din cartier.  


În urma chestionarului despre gradul de satisfacție al locuirii în Greenfield, am identificat o nevoie crescută a unui loc de joacă dedicat cățeilor, așa că ne bucurăm să anunțăm inaugurarea unui un spațiu împrejmuit și securizat de peste 1000 mp dedicat animalelor de companie, la capătul din est al Bulevardului Platanilor, lângă spațiul de joacă din Salcâmilor 1.

Aici, stăpânii îi pot lăsa să alerge în voie și să se împrietenească, fără a sta cu grijă că se sperie de vreun rezident care se plimbă cu bicicleta sau de o minge, așa cum poate se mai întâmplă în parcurile frecventate de către copii și părinți.


Am pregătit și punguțe pentru a păstra locul curat, deci nu mai trebuie decât o petrecere de inaugurare oficială, la care să invităm toți patrupezii dornici de socializare, la noul lor Loc de Joacă!  


Pentru a ne putea bucura la maxim de această nouă facilitate, ne dorim ca toți cei care vor folosi acest loc să respecte un set minim de reguli de bună purtate și folosire a spațiului comun:

 

1. Pentru că am instalat coșuri de gunoi și punguțe, ne-am dori ca fiecare proprietar de căței să se asigure că lasă locul curat la plecare. Impact va asigura golirea zilnică a coșurilor de gunoi și întreținerea periodică a spațiului (tuns iarba, toaletat plante, dezinsecție).

2. Îi rugam pe proprietarii cățeilor mai certăreți să se asigure că nu pun în pericol siguranță celorlalți sau a propriilor caței (dacă este cazul, folosirea botniței ar fi de preferat).

3. Vă rugăm să respectați orele de liniște normale în cartier, în special în cazul câinilor foarte “vorbăreți”.

4. Vă rugăm să nu lăsați obiecte sau mâncare în țarc, la părăsirea acestuia.

5. Vă rugăm să nu lăsați cățelul nesupravegheat în țarc.

6. Vă rugăm să nu lăsați copiii nesupravegheați în țarc, mai ales atunci când sunt căței prezenți.


Prietenul patruped nu este doar o companie plăcuta și atât, ci reprezintă și sursa mai multor beneficii asupra sănătății stăpânului, și nu numai. Iată doar câteva: 


1. Menține sănătatea inimii

Compania unui câine nu îți umple inima doar de bucurie, ci o face și mai puternică. Studiile au arătat că prezența unui câine în viața unui om este strâns legată de presiunea sangvină normală, reducerea colesterolului și a nivelului de trigliceride. Așadar, în cazul deținătorilor de câini, riscul de a dezvolta boli de inimă și de a face atac de cord este mai scăzut!


2. Te menține în formă

Oamenii care au un câine drept animal de companie sunt mai activi decât ceilalți fiindcă trebuie să iasă zilnic cu el la plimbare. Mersul pe jos, indiferent că este realizat într-un ritm lent ori alert, este o metodă simplă de a arde caloriile și de a te menține în formă.

Îți propui de ceva vreme să ieși la alergat, dar nu te simți suficient de motivat? Un câine s-ar putea dovedi exact tovarășul de care ai nevoie pentru a ieși la jogging pe potecile din Pădure Băneasa. Iată un antrenament excelent pentru concursurile de alergare din primăvara, cum ar fi Greenfield Family Run!


3. Îți îmbunătățește viața socială

Nu avem o statistică exactă, dar cu siguranță deținătorii de câini sunt mai sociabili și își fac mai ușor prieteni. În timpul plimbărilor, este imposibil să nu intri în contact cu alti stăpâni. În plus, odată cu locul de joacă special amenajat în Greenfield, pentru animalele de companie, îți va fi mai ușor să îți cunoști vecinii și să te împrietenești cu ei. 


4. Reduce stresul

Printre beneficiile incredibile pe care le oferă compania unui câine se numără și reducerea stresului. Este suficient să petreci câteva minute pe zi cu un cățeluș pentru ca nivelul de anxietate să scadă, presiunea sângelui să ajungă la valori normale, iar nivelul de serotonină și de dopamină, două neurochimicale importante pentru starea de bine a organismului, să crească.


Ham – ham, Bow – Wow sau 火腿他 ? 

În Greenfield, considerăm că indiferent de naționalitatea cățelului tău, prietenul patruped are dreptul la socializare! Iar tu ai dreptul să te bucuri de toate avantajele pe care le poate aduce un cățel în viața ta!