Dacă ai copilărit la bunici și ai gustat din viața la țară, din bucuria de a avea o ogradă maaaare cât o zi de post și de a te juca toată ziua pe afară, atunci probabil vei fi și mai încântat de apartamentele cu grădină din Greenfield. 

Poate că nu vei avea la dispoziție o grădină atât de mare ca a bunicilor dar vei avea un spațiu în aer liber în care te poți bucura de o cafeaua dimineața sau unde îți poți invita prietenii la un prânz în aer curat.  

Cum arată o astfel de grădină, disponibilă doar în cazul locuințelor de la parter, în Greenfield?  

Vedem mai jos în câteva imagini! Avantajul este că poți amenaja acest spatiu așa cum îți dorești. Și sunt o mulțime de idei și opțiuni în acest sens. Dar mai întăi gândește-te ce vrei să faci, cum vrei să îți petreci timpul aici. Care va fi scopul acestei grădini? Relaxare, petrecerile cu prietenii, reuniuni cu prietenii în fiecare weekend, loc de joacă pentru copii, spațiu de joacă pentru câine,  loc de luat masa în familie, loc special pentru citit... și lista ar putea continua. 

În funcție de scopul ales, îți va fi mai ușor să alegi și cum o vei amenaja. 

Locuitorul din Greenfield care ne-a oferit aceste poze a ales un decor simplu, minimalist. Chiar dacă este la parter, spațiul este bine delimitat prin garduri naturale făcute din lemn și plante agățătoare. Nu lipsește set-up-ul minim necesar pentru a servi micul dejun în diminețile de vară sau pentru a savura o  băutură răcoritoare. 


Într-o astfel de grădină poți chiar să pui și jardiniere cu plante aromatice, pe care să le folosești pentru aromatizarea mâncărurilor din bucătărie.  Spațiul poate deveni locul preferat pentru a lua micul dejun sau cina afară. Iar dacă ai și copii, aceștia se pot juca liniștiți afară, la aer curat.Poți amenaja inclusiv un birou outdoor și să lucrezi de acasă, de pe terasa apartamentului tău de lângă Pădurea Băneasa. Cum să nu-ți placă să ai parte de mai mult aer curat și liniște?  

Pentru a obține o curte de vis, terasa locuinței necesită o amenajare pe măsură. Cu un efort relativ redus poți să-ți amenajezi spectaculos spațiul exterior, astfel încât zilele plăcute de toamnă, primăvara sau vară să fie petrecute într-un mod agreabil.  

Nu ezita să folosește elemente interesante, îndrăznețe, care vor pune în valoare spațiul. Alege flori sau ghivece în culori puternice, care vor da un aer plăcut, și vor aduce veselie. Arcade cu flori agățătoare - roșii, galbene și portocalii - vor amplifica sentimentul de bucurie.

Chiar și iarna există plante care pot înfrunta frigul și temperaturile mai scăzute și îți vor colora grădina pe întreg parcursul sezonului rece. Brunnera, spre exemplu, este o plantă care produce primăvara devreme flori purpurii-albastre. Crucea Voinicului, chiar dacă este o floare care crește  în zonele înalte ale Carpaților, se poate cultiva și cu scop decorativ în grădini. Aceasta produce flori albastre începând din luna februarie până în luna mai.  

Când alte plante se usucă și se feresc de iarnă, trandafirul japonez înflorește atunci când temperaturile  sunt constante și nu este ger. În cazul iernilor cu ger năprasnic, trandafirul japonez înflorește primăvara devreme.